Neuropsyrurgie


In mijn werkwijze speelt de geometrie ook een belangrijk rol en is onderdeel van mijn behandelingen. geometrisch werktuigIk werk o.a. met verschillende geometrische vormen. Het lichaam neemt de energie van de vorm op en de mens kan daarbij verschillende sensaties waarnemen.

Geometrie heeft betrekking op de wis- en meetkundige en regels en codes die de blauwdruk vormen voor het Universum. Ze is ontstaan uit de inzichten van de mens over de orde die ten grondslag ligt aan de werkelijkheid. De vormen die wij het Vierkant, de Cirkel, de Driehoek en de Spiraal noemen, behoren allemaal tot de geometrie. Wij herkennen ze intuïtief als archetypen en gebruiken ze als symbolen en gereedschappen, in direct verband met hun structurele doel. Geometrie is daarom onlosmakelijk verbonden met elk facet van ons leven en vormt de kern van de rijke diversiteit aan symbolen op de wereld. 
prisma diamantAlles is namelijk opgebouwd met geometrie. Volgens vele oude volkeren schuilt achter de geometrie ook het mysterie van de schepping.  
Elke geometrische vorm heeft een functie en omvat of ondersteunt energie. 

Zowel in de micro- als macrokosmos speelt geometrie een cruciale rol. Al het leven is ervan doordrongen en ermee opgebouwd. De basis bestaat uit vijf platonische lichamen. Deze bezitten vlakken, ribben en hoeken met allemaal dezelfde afmetingen. Als een platonisch lichaam (regelmatig veelvlak) in een bol wordt geplaatst zullen alle hoeken het oppervlak van de bol raken.
Het zijn de:

  • kubus (aarde)
  • tetraëder (vuur/4)
  • octaëder (lucht/8)
  • icosaëder (water/20) en
  • dodecaëder (ether/12)

Alles is dus terug te brengen tot deze 3D-structuren.

 flower of life

De flower of life (zie rechts) is het meest bekende patroon en is al 6000 jaar oud.

Deze vormen in kristal: